ikamet izni

Türkiye’de daha önce ikamet izni başvurusu yaparak olumlu sonuç alan yabancılar, ikamet izni süresi bitmeden hemen önce başvuru yaparak Türkiye’de oturma izni uzatma talebinde bulunmaları gerekmektedir. Oturma izni başvuru talepleri, izin süreleri bitmeden hemen önce en erken 60 gün, en geç ise 3 gün öncesinden yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı durumunda oturum izni için yeniden başvuru yapması gerekmektedir.

İkamet izni uzatma işlemlerinde en önemli kısım bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmelidir. Oturum uzatma talep edilirken verilen bilgilerin, mevcut olan oturma izni işlemlerinde girilen bilgilerin uyuşmaması halinde yapılan başvurunun süreci uzayabilir veya uzatma talebi red edilebilmektedir. İlk başvuruda yapıldığı gibi, uzatma başvurusunda da geçerli bir sağlık sigortası zorunluluğu bulunmaktadır.

Oturma İzni Uzatma Süresi

Türkiye’de oturma izni uzatma için, uzatmanın başlangıç tarihi mevcutta olan ikamet izninin bitiş tarihi olarak yazılmaktadır. Verilen bu bilgi ile yeni ikamet izninin süresinin, eski ikamet izninin bittiği günden itibaren geçerli olması sağlanmaktadır. Ek olarak oturma izni başvuru sahibinin, uzatmanın başlangıç tarihi itibariyle en az 60 gün süreye ait bir pasaport veya pasaport yerine geçen bir seyahat belgesine sahip olması gerekmektedir.

İkamet iznine başvuru yapmak için hazırlamanız gereken belgeleri, başvurunuzun amacına göre farklılık göstermektedir. Oturma izni başvurularında hazırlanması gereken belgeler;

Oturma İzni Başvuru Formu
Pasaport Fotokopileri
4 Adet Biyometrik Fotoğraf
İkamet edilmek istenen süre boyunca yetecek kadar finansal kaynağa sahip olduğunu gösterir belge
Yabancı Sağlık Sigortası

Oturma izni uzatma işlemi için hazırlanması gereken belgeler başvuru nedenine göre farklılaşmaktadır. Özgür Danışmanlık uzmanları sizlere oturma izni başvuru ve oturma izni yenileme konularında yardımcı olacaklardır.

Özgür Danışmanlık ile tanışmadıysanız sizleri 3 farklı şubemize bekliyoruz. Özgür Danışmanlık en yasal yollarla, en uygun fiyatlara sizler için ikamet izni almaktadır.

Detaylı bilgi için şimdi arayın, uzman ekibimizle sorularınızı yanıtlayalım: 0533 193 64 52
WhatsApp
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?